In november 2013 mocht Grobbendonk de eTown Award van Google ontvangen als meest actieve internetgemeente van Vlaanderen. In navolging van deze award kiest Grobbendonk in 2014 voor een verdere digitalisering. Vanaf nu kan er online ingeschreven worden voor alle activiteiten van de vrijetijdsdiensten.
 
Het gemeentebestuur sloot een samenwerkingsakkoord af met TicketGang. De bvba TicketGang biedt een technisch platform en systeem aan waardoor organisatoren zelf online evenementen kunnen registreren en gebruik maken van het TicketGang reservatie- en verkoopsysteem.
 
“Grobbendonk ziet de online inschrijving als een extra service voor de burger, zeker naar bijvoorbeeld ouders die overdag werken en hun kinderen willen inschrijven voor activiteiten”, zegt schepen van communicatie Vincent Van Genechten. “Meer en meer mensen beschikken thuis immers over internet.”
 
Ouders kunnen via één login al hun kinderen inschrijven voor alle activiteiten, tickets van thuis uit online reserveren en online betalen met een kredietkaart of via homebanking met een gewone bankkaart.
 
Op grobbendonk.ticketgang.eu kan je terecht om je eigen account aan te maken. Je kiest dan de gewenste activiteit, vult alle gegevens in en betaalt (indien nodig) via een beveiligde site. Even later krijg je een bevestigingsmail en kan je de e-tickets afprinten. Simpeler kan niet. Uiteraard ben je nog steeds welkom aan het loket van de vrijetijdsdiensten, maar online inschrijven voorkomt natuurlijk lange wachttijden.